Voorkomen is beter dan genezen

      No Comments on Voorkomen is beter dan genezen

Iedereen heeft tegenwoordig haast. Werk legt een grotere druk op ons, het gezinsleven vraagt meer en ook wordt er van iedereen individueel verwacht zich te ontplooien door middel van neven activiteiten, zogenaamde cursussen of reizen. Alleen op die manier ben je als persoon het waard genoeg om mee in zee te gaan. Daarnaast moet iedereen met iedereen om kunnen gaan, is er geen ruimte voor afstand, moet alles goed en perfect gaan en als dat niet het geval is moet dit toch zo lijken op sociale media. Dit alles bij elkaar resulteert in meer psychische ziektes dan ooit. Nog nooit zijn zoveel mensen arbeidsongeschikt geweest zonder daar mee geboren te zijn of betrokken te zijn geweest in een ongeval wat er toe had kunnen leiden dat ze arbeidsongeschikt zijn. Het komt door de te hoge druk dat ze depressies, een burn-out of een andere ‘ welvaartsziekte’ krijgen. Aandoeningen die de laatste decennia pas op zijn gekomen naar aanleiding van onze toenemende welvaart. Omdat als gevolg van welvaart de algehele levensstandaard stijgt, stijgt daarmee de druk om te presteren.
Het gevolg van dit alles is, dat de gezondheidszorg kwalitatief gezien wel verbeterd is, maar dat er weinig over is van de daadwerkelijke persoonlijke benadering. Dit komt omdat er streng bezuinigd is, nog een rede voor alle welvaartsziekten. Er is nooit geïnvesteerd in een oplossing of behandelingstraject hiervoor.
Je zou natuurlijk kunnen overwegen een bloeddrukmeter kopen. Een meter die je gemakkelijk kunt gebruiken. Zo kun je een verband in kaart brengen en valt het meteen op wanneer er ongeregeldheden zijn die kunnen duiden op de eerste tekenen een potentiele burn-out, bijvoorbeeld. Voorkomen is beter dan genezen.
Ook kunt u zelf de touwtjes in handen te nemen door, als het heet wordt in uw werkkantoor de komende zomer maanden, een ventilator aan te schaffen.

Last van vochtige ruimtes?

Vochtige ruimtes zorgen voor een negative werksfeer en kunnen leiden tot burn-outs. Met een luchtontvochtiger van vipermedical.nl voorkom je vochtige ruimtes en verhoog je werksfeer en er komen minder burn-outs.

 

Leave a Reply