Vier manieren om je huis te isoleren

      No Comments on Vier manieren om je huis te isoleren

Hoewel de winter er misschien opzit, is het nog altijd een goed plan om je huis te isoleren. Tijdens de warme zomerdagen blijft je huis dan namelijk langer koel en dat verhoogt het wooncomfort aanzienlijk. Maar daarbij ben je dan natuurlijk ook klaar om komend winterseizoen er warmpjes bij te zitten. Maar op welke manieren kun je je huis zoal isoleren? Daar gaan we in dit artikel op in.

Kruipruimte isolatie

Laten we helemaal onderin het huis beginnen. De eerste ruimte die je in je woning kunt isoleren is namelijk de kruipruimte. Deze ruimte zit vrijwel direct onder de begane vloer. In de kruipruimte is het vaak erg vochtig en kan tocht eenvoudig via spleten en kieren je woning binnenkomen. Door Kruipruimte isolatie aan te brengen ga je deze ongemakken tegen. Het isoleren van de kruipruimte is met name bedoeld wanneer je last hebt van vochtoverlast in de kruipruimte. Heb je echter last van een koude vloer? Dan is vloerisolatie een veel beter alternatief.

Vloerisolatie

Het isoleren van de vloer, ook wel vloerisolatie genoemd, betekent niets meer dan dat er een isolatielaag direct onder de vloer wordt aangebracht. Vaak wordt vloerisolatie aangebracht wanneer het laminaat wordt gelegd. Als eerste laag wordt het isolatiemateriaal neergelegd, waarop de houten planken vervolgens gemonteerd kunnen worden.

Spouwmuurisolatie

Spouwmuurisolatie is een isolatievorm die enkel bij oudere huizen kan worden toegepast. In het verleden hadden de woonhuizen namelijk twee enkele spouwmuren waartussen zich een ruimte bevond, dit is de spouw. Deze ruimte was ongeïsoleerd en dat zorgde voor allerlei problemen, onder andere vochtproblemen. Heb je dus een oudere woning en heb je last van bijvoorbeeld schimmels op de buitenmuren? Dan kan het zomaar zijn dat je ongeïsoleerde spouwmuren hebt en dat spouwmuurisolatie aanbrengen de oplossing voor je probleem is.

Dakisolatie

Dakisolatie is de isolatievorm die een enorme besparing kan opleveren. Zoals je wellicht weet stijgt warmte altijd naar boven op en als het dak dan niet geïsoleerd is, kan de warmte eenvoudig naar buiten toe ontsnappen. Dit kan tot een enorm groot warmteverlies leiden en daarom is het van groot belang om het dak van isolatiemateriaal te voorzien. Dakisolatie is er in vele vormen en daarom is het altijd goed om eerst na te gaan welk isolatiemateriaal voor jouw dak de beste oplossing is. Meer informatie vind je op http://www.regioisolatie.nl/waarom-dakisolatie/.

Al met al zijn er dus diverse mogelijkheden om je woning te isoleren. Waar het in de basis om gaat is dat je ten eerste inventariseert op welke plekken er in je huis veel warmteverlies optreedt of dat er bepaalde ongemakken zijn zoals schimmelgroei. Vervolgens kun je het beste een isolatie-expert om advies vragen en door hem een plan van aanpak op laten stellen om jouw woning te laten isoleren.

Hoewel diverse reclames je doen geloven dat je prima je huis zelf kunt isoleren, bieden isolatiespecialisten toch echt meerwaarde aan. Zo is het bijvoorbeeld van belang dat het isolatiemateriaal met zo min mogelijk kieren en naden wordt gemonteerd. Op die manier haal je maximaal rendement uit het isolatiemateriaal en dat is tenslotte waar het om draait!

Goede werkkleding voor het isoleren

Goede werkkleding is een must voor isoleren. Je werkt prettiger en je kleren blijven heel.

Met Snickers werkkleding ben je verzekerd van kwalitatieve werkkleding waarmee je gerust kunt isoleren.