Styling werkplek

      No Comments on Styling werkplek

Ken jij dat gevoel ook? Je werkplek is een ongeorganiseerd, ongezellige, onpraktische ruimte. Maar jouw werkgever heeft geen plannen om deze ruimte te verbeteren, omdat hier geen budget voor is….

Groene werkplek
Planten hebben een goede invloed op je. Ze zijn van invloed op luchtvochtigheid en de zuurstofproductie in een ruimte. Hiernaast hebben ze ook luchtzuiverende eigenschappen. Hieronder een aantal opties:
● Plantenwand
● Schilderij met echte planten erin
● Moswand
● Planten in een bak, schaal of pot
● Roomdivider met planten

Kleur je werkplek
De meeste kantoren zijn qua kleur een combinatie van wit, zwart en grijs. Deze kleuren doen qua positiviteit niet veel voor je medewerkers. Nu is het natuurlijk ook niet de bedoeling dat je kantoor een grote kleurenexplosie wordt, maar zo hier en daar een gekleurd muurtje is een aanrader. Als je de muren niet mag of kan verven is het ook mogelijk om gekleurde panelen tegen de wand aan te zetten. Dan kan je ook nog eens van kleur veranderen. Als we naar de trendkleuren van 2017 kijken zijn dit vooral: groen, blauw en geel. Onderzoek heeft uitgewezen dat kleuren emoties oproepen bij mensen. Net zoals bij geluiden kan je dit op een positieve manier inzetten om het werkplezier te vergroten.

Organiseer je werkplek
Het is echt een aanrader om tijd te investeren in het goed organiseren van je werkplek. Als de basis goed is dan is het bijhouden van je werkplek ook veel makkelijker. Een goed bureau is natuurlijk wel belangrijk. Maar de opbergers zijn zeker net zo belangrijk. Goede ladekasten waarin je alles netjes in vakjes kunt opbergen is het halve werk. Een week of maandplanner kan ook handig zijn om op te hangen. Op die manier zie je in 1 oogopslag wat je allemaal niet moet vergeten. Krijtborden, prikborden, magneetborden zijn ook nog steeds een handige tool om dingen op te schrijven en op te hangen. Zo maak jij je werkplek ook iets persoonlijker.

Goede akoestiek
Een goede akoestiek levert je een positief en prettig werkklimaat. Hierdoor heb je minder werkverzuim een hogere productiviteit en minder stress en meer arbeidsvreugde. Er zijn tal van oplossingen voor een ruimte met slechte akoestiek.
Hieronder mogelijkheden qua oplossingen:
● Wanden bekleden
● Panelen plaatsen
● Vloerbedekking leggen
● Akoestische schermen plaatsen
● Geluidsabsorberende plafond panelen plaatsen
● Planten plaatsen

De conclusie is dat een leukere werkplek leidt tot een meer tevreden gevoel, meer productiviteit en concentratie. Het is vooral de moeite om een dagje te investeren in het stylen van je werkplek!

Leave a Reply