Ramen en Beveiliging

      No Comments on Ramen en Beveiliging

Als het erop aankomt om jouw woning tegen inbrekers te beveiligen, vormen de sloten op de ramen de eerste verdedigingslinie. Een raam dat niet kan gesloten worden is op zich een uitnodiging voor de inbrekers en een slot dat niet goed zichtbaar is zendt dezelfde boodschap uit. Sloten van ramen die wel goed zichtbaar zijn, vormen op zich de beste keuze voor de beveiliging van een woning.

 

Oudere huizen hebben vaak helemaal geen sloten op de ramen. Ze kunnen wel gemoderniseerd worden met een afsluitsysteem op de centrale tussenstijl om oudere ramen toch wat veiliger te maken. Als bijkomende beveiliging kan een kierstandhouder geplaatst worden. Een stalen bout die beveiligd wordt met een sleutel, een kierstandhouder ,maakt het zo goed als zeker onmogelijk voor de inbreker om het raam te openen. Zelfs als de kierstandhouder geplaatst is, kan het raam nog steeds enkele centimeters open voor de verluchting.

 

Draairamen worden aan een zijde opgehangen met scharnieren en gesloten aan de andere zijde. Meestal bevatten ze een soort grendel, maar het beste soort sloten voor deze ramen zijn grendels die met een slot gesloten worden.

 

Louvre ramen kunnen wel stijlvol zijn, maar de glazen paneeltjes kunnen gemakkelijk door een inbreker eruit getrokken worden. Om dit te vermijden moet u ze op hun plaats vastkleven met een epoxyhars met twee componenten. Er bestaat ook een speciaal slot voor Louvre ramen.

 

Als je woning over schuiframen beschikt, moet je ervoor zorgen dat de panelen niet uit het frame kunnen getild worden. De meeste moderne schuiframen worden standaard met een vergrendelingsysteem geleverd, maar kierstandhouders en klemmen kunnen ook meegeleverd worden om ze te verankeren in het frame.

 

Klapramen worden net zoals draairamen aan een kant vastgemaakt met scharnieren en vergrendeld aan de andere zijde, maar ze klappen wel ophoog in plaats van zijwaarts naar binnen te draaien. Speciale beveiligingssloten voor klapramen kunnen op de aluminium of houten kozijnen bevestigd worden.

Denk er steeds aan om je ramen te sluiten en bewaar de sleutels op een veilige plaats.

Van de redactie van Locksecure.nl

Leave a Reply