Opendag voor school met 360 graden video tour

      No Comments on Opendag voor school met 360 graden video tour

Je bent op zoek naar je volgende school om daar een vervolgopleiding te gaan volgen. Nu zijn er tegenwoordig zoveel scholen en opendagen dat het soms bijna té veel is om alle informatie aan te horen op de velen open dagen. Elke open dag is bezoeken is uiteraard een optie om alles te weten te komen over een school. Maar zou het niet fantastisch zijn als je van tevoren de school al kunt verkennen door middel van een 360 graden video tour?
Hierdoor kun je voor jezelf kijken of het voor jou de moeite waard is om de open dag te bezoeken. Met een 360 graden tour beleef jij de open dag net alsof je er écht bent geweest.

Wat is nou eigenlijk een 360 graden video?
In principe is het een makkelijk concept. Namelijk videomateriaal gecombineerd met een VR-bril op. Doordat een VR-bril beschikt over een ronde vorm is het mogelijk om 360 graden te draaien in het geprojecteerde beeld. Want dat is wat er gebeurd. Op het “scherm” van de bril wordt er beeld getoond wat je 3D kunt beleven. Hierdoor lijkt het net alsof je er écht ben en lijkt het zelfs tastbaar. De virtual reality wereld groeit enorm. Verschillende games zijn beschikbaar om te spelen in virtual reality. Het betekent namelijk letterlijk virtuele realiteit, het lijkt net echt maar is toch virtueel. Naast games is het voor vele doelgroepen aantrekkelijk. De 360 graden video’s zijn namelijk op vele apparaten beschikbaar. Je ziet ook steeds meer video’s op Facebook die in 360 graden te bekijken zijn.

De VR-bril
Om een 360 graden video echt te bekijken zoals die gemaakt is dien je te beschikken over een VR-bril. Maar wat is zon bril nou eigenlijk? Een vr-bril lijkt eigenlijk op een té grote wintersportbril. Aan de voorzijde van de bril zit een lens. Hier kun je bijvoorbeeld je telefoon in stoppen en beeldmateriaal starten die beschikken over een 360 graden effect om het VR-effect te ervaren. Naast je telefoon is het ook mogelijk om hem met je pc te verbinden. Er zijn 2 soorten VR-brillen. De één is passief en de ander is actief. Wanneer je beschikt over een passieve bril kan je tegen een niet al te hoge prijs de wereld van virtual reality ontdekken. Er komen steeds meer applicaties uit voor deze bril waardoor er veel mogelijkheden zijn om het uit te proberen. Een ritje in de achtbaan of een optreden meemaken alsof je het echt hebt meegemaakt. Omdat de bril niet beschikt over een band voor om je hoofd is de bril meer geschikt voor kort gebruik. De actieve bril is in tegenstelling tot de passieve een ervaring op zich. Wanneer je deze bril op doet ervaar je het echte virtual reality gevoel. Een bekende bril is de Samsung Gear VR. Op dit moment biedt deze bril één van de beste VR-effecten die er is. Het enige nadeel aan deze bril dat naast de Samsung S6 of Note 5 de bril niet te gebruiken is op andere producten. Maar door de snelle ontwikkelingen binnen de VR-wereld zijn de verwachtingen dat dat snel anders wordt.

Nieuwe ontwikkelingen
De meeste mensen die beschikken over de VR-bril hebben al gehoord over de nieuwste bril die er is gekomen. Namelijk de Oculus Rift. Voor de gewone consument is deze nog niet zo heel lang beschikbaar. Een grote ontwikkeling is dat de bril te gebruiken is met de PlayStation. Dit heeft de gamewereld een totaal nieuwe manier van beleven gegeven. Met de Oculus Rift ben jij er écht bij. Samen met de Touch is het spelen van games nog nooit zo dicht bij werkelijkheid gekomen. De VR-bril beschikt over een zeer hoge beeldresolutie wat zorgt voor de ultieme ervaring. Naar verwachting komt in 2019 het nieuwe model uit. Na de verbluffende mogelijkheden met het eerste model zijn de verwachtingen voor het 2e model groot.

Leave a Reply