Hoe maak je nou die perfecte groepsfoto?

      Comments Off on Hoe maak je nou die perfecte groepsfoto?

Je herkent het wel: je staat met een (grote) groep mensen en je probeert met de hele groep leuk op een foto te staan. Dat valt nog niet mee! Waarmee maak je de foto, waar zet je de camera en wie maakt de foto dan? Het kan behoorlijk lastig zijn om iedereen goed in beeld te krijgen zonder dat iemand zich op moet offeren om niet op de foto te staan. Lees daarom hier vier tips om gemakkelijk een leuke groepsfoto te maken.

 

De selfiestick

 

Ja, je leest het goed: een selfiestick. We kennen hem allemaal nog wel en ondanks dat veel mensen hem afschuwelijk vinden, is het eigenlijk best een handig voorwerp. Je klikt je telefoon erop vast, schuift de stick uit, richt de camera op jezelf en je zult zien dat je erg makkelijk iedereen in beeld hebt.

 

Maak gebruik van een drone

 

Ook drones zijn eigenlijk erg handig om groepsfoto’s mee te maken. Als je een drone koopt met camera van hoge kwaliteit, zoals de Mavic 2 Pro, krijg je gegarandeerd een mooie foto. Dit werkt vooral goed voor hele grote groepen van meer dan vijftig man. Vlieg de drone de lucht in, richt de camera op de groep en klik! Zo makkelijk kan het zijn. Bovendien ziet zo’n foto gemaakt door drones er erg creatief, uniek en speels uit.

 

Maak een video

 

Je kunt natuurlijk je camera of mobiele telefoon neerzetten, de timer aanzetten en wachten tot er een foto gemaakt wordt. Dit doe je dan net zo vaak tot je een goede foto hebt. Wat je ook kunt doen, is een video opnemen in plaats van een foto maken. Laat de camera rollen terwijl jij met de groep poseert. Neem af en toe een andere houding aan en stop na een tijdje weer met filmen. Zo heb je een boel materiaal en kun je de video gewoon op pauze zetten op een goed moment. Maak daar een screenshot van en daar is je foto! Met deze methode lukt het ongetwijfeld om een goede ‘foto’ te maken.

 

Een voorbijganger

 

Natuurlijk is en blijft de makkelijkste manier van het maken van een groepsfoto gewoon door het te vragen aan een voorbijganger. De meeste mensen vinden het niet erg om zoiets te doen voor iemand en vaak ziet de foto er dan wel het beste uit.