Expert in het herkennen van menselijk gedrag

Specialist in beoordeling. Mensen die zijn afgestudeerd in Toegepaste Psychologie richten zich op de beoordeling van menselijk gedrag welteverstaan. Hierbij komt uitvoerig onderzoek bij kijken, want uiteindelijk als doel heeft om het gedrag van mensen ook te kunnen verklaren en bij te sturen. Dit vakgebied vloeit voort uit de wetenschap, maar staat wel met beide voeten in de praktijk. En juist deze combinatie zorgt ervoor dat de opleiding steeds meer in populariteit toeneemt. Heb jij een vergaande interesse in het lezen van menselijk gedrag? Dan is Toegepaste Psychologie de opleiding die bij jou past.

Toegepaste Psychologie: wat houdt het in?

Tijdens de bachelorfase maak je kennis met psychologische theorieën om zo het menselijk gedrag beter te begrijpen. De opleiding gaat daarmee voor een groot deel uit van de praktijk: zo leer je een groot aantal praktische vaardigheden welke je direct kunt toepassen en dus toetsen. Zie jij jezelf al in de rol van coach, counselor of trainer? Of wil je uiteindelijk een eigen praktijk starten? Met deze veelzijdige opleiding kan je werkelijk alle kanten op.

Welke kansen biedt de opleiding?

Qua baankansen kun je rekenen op evenveel variatie als uitdaging. Zo kun je werken als zelfstandige of in dienst treden bij commerciële of non-profitorganisaties. Daarbij kun je denken aan werkvelden als Human Resources, onderwijs of Zorg & Welzijn. In de HR-sector houdt een toegepast psycholoog zich onder meer bezig met de persoonlijke ontwikkeling van de medewerkers. P&O is een veelvoorkomende afdeling, maar je kunt jezelf ook inbeelden bij in de re-integratie of assessmentbureau. Een grote groep afstudeerders kiest voor het onderwijs, om zo de rol van begeleider, studieloopbaanbegeleider of coördinator in te vullen. Maar ook de zorg is een bekend werkveld voor mensen die de opleiding hebben afgerond.

 

Je leest het al; de mogelijkheden zijn uiteenlopend, uitdagend en juist daarom zo interessant. Werk met mensen en kies voor een baan die bij jou past. Groei en laat anderen groeien, kies voor de opleiding Toegepaste Psychologie.