Een baangarantie verdien je in de ICT-sector

      No Comments on Een baangarantie verdien je in de ICT-sector

Om een goede baan te vinden moet je vaak vele concurrenten te slim af zijn. Alhoewel, in de ICT-sector geldt, om goede werknemers te vinden moet je juist andere bedrijven te slim af zijn. Het CBS meld dat de ICT-sector al sinds 2015 de branche met het grootste personeelstekort is. Maar liefst één op de vier ICT-bedrijven geeft aan een tekort aan gekwalificeerde werkkrachten te hebben. Dit verklaart het groot aanbod van ICT vacatures op de markt.  

 

Opleidingen

Nederland kent vele ICT-opleidingen waar goede programmeurs opgeleid worden. Echter, opdrachtgevers kunnen niet wachten tot het aantal ICT afgestudeerden in Nederland met grote getalen is toegenomen. Om die reden benaderen bedrijvens steeds vaker studenten tijdens de studie. Er gaan zelfs verhalen rond dat sommige studenten berichten van recruiters op LinkedIn niet eens meer lezen.

 

Studeren en werken tegelijk

Met een eigen HBO-opleiding tot software-ontwikkelaar probeert uitzendbureau YoungCapital studenten eerder op de markt te krijgen. Studenten van YoungCapital Academy zullen tijdens de studie al aan de slag gaan bij bedrijven. Zo zal de student geen kosten hebben aan de opleiding maar zelfs salaris ontvangen. Op deze wijze hoopt YoungCapital het gat in de markt te dichten.

 

Leave a Reply