E-learning apps voor bedrijven

      No Comments on E-learning apps voor bedrijven

Veel bedrijven onderschatten de kracht van apps. Vaak wordt gedacht dat deze alleen nuttig zijn om in contact te blijven met klanten. Niets is minder waar, want mobiele applicaties kunnen erg goed worden ingezet ter ondersteuning van interne bedrijfsprocessen. In diverse branches is het trainen en opleiden van mensen gemeengoed geworden. E-learning kan hier een belangrijke rol in spelen.

Hoe kan een e-learning app worden ingezet?

De inzet van een mobile learning app kan zeer nuttig zijn voor het opleiden van medewerkers of partners. Natuurlijk kan de lesstof ook op worden aangeboden via traditionele methodes. Apps daarentegen zijn veel innovatiever en worden tegenwoordig altijd meegedragen. Hierdoor heeft de gebruiker de app altijd als naslagwerk bij zich.  

In het bedrijfsleven neemt het gebruik van mobiele learning apps enorm toe. Zowel internationals als bedrijven in het MKB zetten apps in om tijd en kosten te besparen met personeelscholing en certificering. Het voordeel van online cursussen en trainingen is dat deze altijd kunnen worden aangepast. Hierdoor is de lesstof altijd up-to-date.

Wat zijn de voordelen van een e-learning app?

Wanneer e-learningtools vergelijken met reguliere onderwijsmethodes komen de volgende voordelen naar voren:

  • Flexibiliteit in modules en lesstof ;
  • Efficiënte wijze van opleiden;
  • Competentiegericht leren;
  • Tijdsbesparing;
  • Sneller leren door interactieve mogelijkheden;

Hoe kan een e-learning app worden ontwikkeld?  

Wanneer een organisatie besluit om een e-learning app in te zetten om via een smartphone of tablet onderwijs te bieden kan een app worden ontwikkeld. Het is hierbij van belang dat de beoogde doelen goed in kaart zijn gebracht. Door van te voren de vereisten en gewenste functionaliteiten goed in kaart te brengen kan app op een efficiënte wijze tot stand worden gebracht. Coffee IT is een app ontwikkelaar met aantoonbare ervaring in het ontwikkelen van e-learning apps. Dit ervaren bedrijf kan meer vertellen over de mogelijkheden van de inzet van apps in het bedrijfsleven.

Leave a Reply