Bloembollen planten

      No Comments on Bloembollen planten

Wie bloembollen wil planten, moet uiteraard eerst bloembollen kopen. Dat doet u het best bij Florablom. Eens u de bloembollen van uw keuze gekocht, kunt u beginnen met bloembollen planten. Maar hoe pakt u dat aan?

Bloembollen planten

Vele bloemen die van bloembollen afkomstig zijn, bloeien in het voorjaar. Daardoor is de kans groot dat u aan bloembollen kopen denkt in de lente. Jammer genoeg is dat net het verkeerde moment, omdat u om van bloemen te kunnen genieten uw plantgoed moet uitzetten in de herfst.

Van bloembollen tot tulp

Wanneer u ervan droomt om van een tuin vol tulpen te kunnen genieten of bij u thuis in de tuin zelf een kleine Keukenhof te kunnen creëren dan begint het natuurlijk met bloembollen kopen. Dat kunt u het best doen bij een gereputeerde site zoals Florablom omdat u er dan zeker van kunt zijn dat wanneer u besluit bloembollen te kopen dat u dan het beste plantgoed in huis haalt.

Bloembollen planten in de herfst

Bloembollen planten voor tulpen, dat doet u het best in de herfst omdat de temperatuur dan gematigd is en precies goed. Het is te zeggen, het is in dit tussenseizoen niet te warm en niet te koud en dat is precies wat u nodig heeft wanneer u aan het bloembollen planten gaat. In de praktijk betekent dit dat u kunt bloembollen planten van midden september tot in het midden van december. Los daarvan doet u er zelf goed aan om de weersomstandigheden in het oog te houden. Wanneer het vriest, kunt u geen plantgoed in de grond zetten en hetzelfde geldt bij vochtig of regenweer.

Met het puntje naar boven

Bloembollen planten voor tulpen, dat doet u met het puntje van de bol naar boven. Voor u gaat planten moet u het stukje grond waar de tulpenbollen komen te staan even bewerken. Zo komt er voldoende lucht in de grond. Nadien maakt u de plantgaten. De diepte ervan bedraagt ongeveer 2 à 3 keer de dikte van een tulpenbol. Tussen de tulpenbollen onderling laat u een optimale afstand van 10 tot 12 centimeter. Zo geeft u de individuele planten ruimte genoeg om zich goed te ontwikkelen en door de voorgeschreven diepte te hanteren, zorgt u ervoor dat de bloembollen beschermd worden door een laagje aarde terwijl ze groeien. Na het bloembollen planten kunt u alles aan de tulpenbollen overlaten. Enkel wanneer het te droog is, dient u het stukje grond een beetje water te geven, maar normaal is dit niet nodig en zullen de tulpen als vanzelf in het voorjaar verschijnen.